Perustettu

2001

Työntekijöitä

12

Liikevaihto

1,1 M€ (2021)

Battery-tölkkejä juotu

N. 14 000

Markosta Pirkanmaan vuoden yrittäjä 2011

Näin syntyi Värikäs


Vuosituhannen vaihteessa nuorimies Marko Mäkelä istui suunnittelemassa verkkosivustoja kuukausipalkalla. Sukuvikana saatu yrittäjähenki kutitteli kuitenkin takaraivossa, ja vuonna 2001 Marko päätti ottaa ohjat käsiinsä, varasi verkkotunnuksen “internetsivut.com” ja laittoi pystyyn toiminimen. Komean nimen laittoikin: Mäkelä Networks

Kun armeijan harmaat jäivät taakse 2004, alkoi kokopäiväinen yksinyrittäjän elämä vanhassa lehtimiesten talossa Tampereen Puutarhakadulla. Verkkokaupat olivat tuolloin Suomessa vielä harvinaisia. Marko teki yhdessä Mikko Sävilahden kanssa pioneerityötä rakentamalla asiakkaille verkkokauppoja, ensimmäisen KIPA-kirjakauppaketjulle vuonna 2004.  

Verkkokauppa syntyi sattumalta

Kaksikko pystytti kehitystyötä varten oman verkkokauppademon. Mitähän siellä leikisti myytäisiin… vaikka t-paitoja omalla painatuksella! Sen kummemmin miettimättä pojat laittoivat sivut myös julkisiksi. Kävi niin, että alkoi tipahdella oikeita tilauksia, kiihtyvään tahtiin. Niin sai alkunsa nykyinen Paitashop.fi, jota varten hankittiin painokoneet ja raivattiin toimistolta tilaa väliseiniä kaatamalla. 

Kauppa kävi mukavasti, ja vuonna 2005 Marko osti Tampereen Kalevassa toimineen vanhan silkkipainon liiketoiminnan. Tilat tosin olivat turhan ahtaat. Mikä neuvoksi? Ratkaisu löytyi Hämeenkyröstä, jossa oli sopivasti tilaa Markon isoäidin aikoinaan perustamassa, jo toimintansa lopettaneen maalikaupan kiinteistössä. 

Uusi vanha nimi

Yrityskauppa kasvatti liikevaihtoa, ja oli paikallaan vaihtaa yhtiömuoto osakeyhtiöksi. Ensimmäiset työntekijät, Jasmo ja Kati, palkattiin vuoden 2006 paikkeilla. Kasvu jatkui. Vuonna 2010 toimistolla, joka nyt sijaitsi Commercen talossa, “Mäkkärin kulmassa” Keskustorin laidalla, oli neljä täysipäiväistä tekijää. Oli aika uudistaa brändi, nimeä myöten. 

Marko oli poikasena viettänyt paljon aikaa perheen maalikaupassa Hämeenkyrössä. Hänen mieleensä oli jo pienenä iskostunut liikkeen ikkunassa komeillut nimi. Mummo sen oli aikoinaan keksinyt, maalikaupalle varsin näppärän ja sopivan: Värikäs

Siinähän se olisi. Mainostoimiston tehtävä on löytää asiakkaalleen värit, saada erottumaan harmaasta massasta. Mainostoimisto Värikäs Oy oli syntynyt.

Toinen kasvun vuosikymmen

2011 pidettiin 10-vuotisjuhlat. Tunnustustakin tuli: Marko palkittiin Pirkanmaan vuoden nuorena yrittäjänä. Pelkkää juhlaa elo ei ollut: pahan tulipalon seurauksena aloitettu Commercen talon remontti tuntui kestävän ikuisesti ja tilat kävivät ahtaiksi. 

Mikko Sävilahti oli tällä välin perustanut Ilkka Hakkarin kanssa ohjelmistoyhtiö Haltun, jonka kanssa Värikäs teki yhteistyötä. Mietittiin vähän yhteiseen toimistoon muuttamista. 

Mikko löysi sattumalta tyhjän toimistotilan Tampellasta, viehättävästä punatiilisestä entisestä varastomakasiinista. Esittelykäynnillä päätös syntyi kahdessa minuutissa: tänne muutetaan!

Uusi osoite oli Juhlatalonkatu 5.

Palveluihimme olivat jo pitkään kuuluneet banderollit, ikkunateippaukset, roll-upit ja muut suurkuvatuotteet. Vuonna 2015 iski paniikki: suurkuvatuotantojen alihankkijamme ilmoitti lopettavansa toiminnan. Mitäs nyt tehdään?! Päädyimme ostamaan firman liiketoiminnan – ja näin syntyi nykyinen tärkeä kivijalkamme mainostulosteet.fi. Hankinta avasi meille ovet messurakentamiseen ja toimitilojen brändäämiseen

2017 tuottajamme Joni muutti pääkaupunkiin ja syntyi Värikäs Helsinki. Toimipiste löytyi tuotantoyhtiö Funfar Filmsin tiloista Vallilasta. Helsingin toimiston myötä videotuotantojemme mahdollisuudet ja resurssit ovat aivan uudella tasolla.

Alakerran remontti pakotti 2018 Tampereella taas muuttoon. Uusi moderni toimitila meille ja Haltulle löytyi onnekkaasti melkein naapurista Verstaankatu 1:stä. 

Vuonna 2021 osoite internetsivut.com ohjaa edelleen Värikkään sivuille, ja firman reilu kymmenpäinen joukko juhlii 20-vuotista taivalta. Värikkään historiaan tullaan kirjoittamaan vielä useita uusia, jänniä lukuja.